Welcome to laserengraverforum.com!

New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Discuss laser machine here freely.

Moderator: baker

Lonestarlaserco
Posts: 13
Joined: Thu Jul 21, 2016 5:11 pm

New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Postby Lonestarlaserco » Fri Sep 23, 2016 7:08 pm

Hey guys... Just got a new controller and I can't seem to get it to work properly.

Issue 1 - Everything on the controller is in Chinese and I don't know how to switch it to English (Honestly not that big of a deal)
Issue 2 - when I turn the machine on, the laser head shakes in position until I hit escape.

MAIN ISSUE - I am able to send files from computer okay, but when it tries to cut, it will only cut the path from where the laser head is originally positioned to the point where the design actually starts. (See attached image)
Screenshot of RDWORKS.jpg
Screenshot of RDWORKS.jpg (395.96 KiB) Viewed 1689 times


I'm guessing I may have done something wrong when I re-wired everything for the new controller? There were 2 wires that I couldn't find a match for on the new controller. (See attached image)
Old Controller Pic.jpg
Old Controller Pic.jpg (1.27 MiB) Viewed 1689 times

New Controller Pic.jpg
New Controller Pic.jpg (906.64 KiB) Viewed 1689 times

Please help!

Jasper_Rullman
Posts: 11
Joined: Fri May 15, 2015 2:48 am

Re: New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Postby Jasper_Rullman » Mon Sep 26, 2016 2:27 am

Issue 1 -Please click this links to soluve you problem
http://www.thunderlaser.com/troubleshoo ... ese-2.html
If your laser cutter’s LCD panel is in Chinese,it might cost you lots of time to set to English.Now Thunder laser will show you how to change Chinese to English just in a few seconds.
phpBB [media]

Lonestarlaserco
Posts: 13
Joined: Thu Jul 21, 2016 5:11 pm

Re: New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Postby Lonestarlaserco » Mon Sep 26, 2016 11:54 am

Thank you, but this solves the least important issue of all the issues.

Please advise on how I can get the laser up and running again??

Ben
Posts: 48
Joined: Tue May 24, 2016 9:06 am

Re: New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Postby Ben » Mon Sep 26, 2016 1:11 pm

issue 2— how to change the the DF212 controller to RDC6442G kindly find attached picture.
and we need to write the parameter for your RD Controller, please tell us which seriers of the your laser.
so we can send a files to your laser to restore the factory default settings
Attachments
change controller.png
change controller.png (771.4 KiB) Viewed 1562 times

Lonestarlaserco
Posts: 13
Joined: Thu Jul 21, 2016 5:11 pm

Re: New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Postby Lonestarlaserco » Mon Sep 26, 2016 1:22 pm

Awesome... Now we're getting somewhere! Although I'm a bit unsure on how to find out what series my mars is, it's a Mars 90 back from 2011-2012... Is that what you need to know?

Lonestarlaserco
Posts: 13
Joined: Thu Jul 21, 2016 5:11 pm

Re: New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Postby Lonestarlaserco » Mon Sep 26, 2016 4:20 pm

Basically the issue is that the laser is on when it's supposed to be off, and off when it's supposed to be on. For example, the laser actually cuts, whenever you press "Frame" but it won't cut when you press start.

Ben
Posts: 48
Joined: Tue May 24, 2016 9:06 am

Re: New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Postby Ben » Tue Sep 27, 2016 12:58 am

Okay!
please open the file in RDworks.
one is for Vendor settings, the pass word is rd8888.
the other is for User.
I enclose the file what you need.
Attachments
Mars 90.rar
(1.96 KiB) Downloaded 14 times
vendor settings and User.png
vendor settings and User.png (219.85 KiB) Viewed 1525 times

Lonestarlaserco
Posts: 13
Joined: Thu Jul 21, 2016 5:11 pm

Re: New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Postby Lonestarlaserco » Tue Sep 27, 2016 11:34 am

Opened all files in RD Works. Laser is still not cutting. I think it's possible it could be a wiring issue? There's two wires that are connected on the new laser machines, that are not connected on this machine. Could this be causing the issue? When I press "Pulse" the laser doesn't cut, yet when I press "Frame," It cuts.
Updated Wiring.jpg
Updated Wiring.jpg (1.68 MiB) Viewed 1503 times

Lonestarlaserco
Posts: 13
Joined: Thu Jul 21, 2016 5:11 pm

Re: New Controller for Old Machine - Unable to Pulse Laser

Postby Lonestarlaserco » Tue Sep 27, 2016 11:43 am

As well, now the files that I'm sending to RD Works are not the right size. It's making the design much bigger than it actually is.

Wrong Size Settings.jpg
Wrong Size Settings.jpg (248.5 KiB) Viewed 1502 times


Return to “General Laser machine discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 4 guests