Welcome to laserengraverforum.com!

CHILLER Problem

We provide online after sales support here, very quick reply.

Moderators: baker, Thunder Laser -Nolan, Thunder laser - Tom

Forum rules
All members should make themselves familiar with the forum rules. Please ensure you read this section of the forum BEFORE posting.
This sub-forum is only for thunderlaser users ask for tech support from thunderlaser tech persons directly. The normal member should raise your questions in the General Discussion sub-forum. Before ask a new question, please read the "Previously Asked Questions"first to save your time.
Post Reply
Andy
Posts: 16
Joined: Thu Mar 03, 2016 2:18 pm

CHILLER Problem

Post by Andy » Fri Aug 04, 2017 1:56 pm

Hello,

i am facing a new problem:
the chiller's alarm started to go on.
I added water, but since then the alarm is still on, and it's impossible to stop it.
The temperature controller is blinking with all leds on: impossible to read any information...
I tried to restore factory settings but without any success: everything is still blinking and alarm still goes on...
Any idea please?
Thank you for your help...

Thunder Laser -Nolan
Posts: 84
Joined: Fri Jun 05, 2015 8:18 am

Re: CHILLER Problem

Post by Thunder Laser -Nolan » Sat Aug 05, 2017 1:25 am

I'm wondering is there any error code show on the display of chiller or the display just died

Andy
Posts: 16
Joined: Thu Mar 03, 2016 2:18 pm

Re: CHILLER Problem

Post by Andy » Mon Aug 07, 2017 7:06 am

No error code: all the leds are blinking ;-(

Ben
Posts: 62
Joined: Tue May 24, 2016 9:06 am

Re: CHILLER Problem

Post by Ben » Mon Aug 07, 2017 7:46 am

Hi Andy,

OK,please turn off your chiller.
Then use a water pipe directly connected to chiller water outlet and inlet.
Check if the alarm is still on and is there water flowing?

Andy
Posts: 16
Joined: Thu Mar 03, 2016 2:18 pm

Re: CHILLER Problem

Post by Andy » Mon Aug 07, 2017 9:02 am

Please find here a link with the problem: it will be easyer for you to understand ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=Sq6X5s-evac

Ben
Posts: 62
Joined: Tue May 24, 2016 9:06 am

Re: CHILLER Problem

Post by Ben » Wed Aug 09, 2017 2:53 am

Hi Andy,

Please note:you should use a water pipe directly connected to chiller water outlet and inlet before turn chiller on.see attachment

From your video,it seems there is no water flowing,did you check the water,is it enough.see attachment.

If water is enough but no water flowing,please open the cover from the chiller,and check if the water pump inside is working well or not?
Attachments
water pump.png
water pump.png (284.07 KiB) Viewed 780 times
check the room temperature from chiller.png
check the room temperature from chiller.png (33.7 KiB) Viewed 780 times
first step.png
first step.png (79.42 KiB) Viewed 780 times

Andy
Posts: 16
Joined: Thu Mar 03, 2016 2:18 pm

Re: CHILLER Problem

Post by Andy » Fri Aug 11, 2017 9:50 am

OK, thank you for the information...
In the meantime, i was helped by technical service of S&A (where the chiller comes from),
and we could find out that it's a pump problem.
So, they are sending spare part to me and problem should be resolved ;-)

Thank you for your help,

best regards,

Andy

Ben
Posts: 62
Joined: Tue May 24, 2016 9:06 am

Re: CHILLER Problem

Post by Ben » Mon Aug 14, 2017 1:27 am

It would be good and no problem :D
Any problems just keep in touch.

Post Reply